علی جبل عاملی، کارشناس بازار سرمایه

عرضه خودرو در بورس کالا درعین‌حال که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده؛ نسخه‌ای شفاف برای بازار خودرو است تا عرضه و تقاضا در فضایی رقابتی انجام شود. در این رابطه علی جبل عاملی، کارشناس بازار سرمایه به بیان نظرات خود پرداخته است.

عرضه خودرو در بورس کالا چه منافعی در پی دارد؟

عرضه خودرو در بورس به معنای قیمت‌گذاری براساس مکانیزم‌های عرضه و تقاضاست و در نتیجه قیمت‌ها به واقعیت بازار نزدیک‌تر خواهند شد. این مساله راهی برای کمک به شفافیت در قیمت‌گذاری است. در بلندمدت، این شفافیت و رقابتی شدن بازار خودرو می‌تواند در آزادسازی بازار خودرو تاثیرگذار باشد و باعث ایجاد تعادل در قیمت خودرو شود.

مهم‌ترین ویژگی‌های بورس کالا برای تولید کشور چیست؟

وقتی درباره بورس کالا صحبت می‌کنیم یعنی درباره معاملاتی صحبت می‌شود که در فضایی سازمان‌یافته و با ضابطه صورت می‌گیرد، مکانی که قانون حاکم است و امکان نظارت بر حسن‌انجام معاملات وجود دارد و شفافیت هدف غایی آن است، کشف قیمت عادلانه صورت می‌گیرد و این رقابت قانون‌مند و شفاف است که عملا موتور محرکه تولید می‌شود.

در صورت عرضه زیاد در بورس کالا آیا رقابت شکل می‌گیرد؟

تنها در بورس کالاست که امکان رقابت برابر برای متقاضیان فراهم می‌شود. هرچند در تعدادی از کالاها که عرضه محدود ندارند و به میزان کافی عرضه می‌شوند، حتی رقابت هم صورت نمی‌گیرد و نهایتا این بورس کالاست که در کنار سامانه جامع تجارت، سامانه انبارها، سامانه مودیان مالیاتی و سامانه حمل‌ونقل امکان فروش خارج از شبکه، احتکار، دامپینگ، قاچاق و قیمت‌سازی را به حداقل رسانده و اجازه نمی‌دهد نظام توزیع و در نتیجه بازار متلاطم شود.

زمانی‌که به عرضه‌ها در بورس کالا انتقاد می‌شود، آیا راه‌حل جایگزینی وجود دارد تا مشکلات جدیدی ایجاد نشود؟

قطعا معیشت مردم و رفاه و آرامش آن‌ها مهم‌ترین مساله بوده اما اقتصاد یک علم است و از اجزای مختلف که در ارتباط با یکدیگر باید فعالیت کنند، تشکیل شده است و اگر یک جا درست اقدام نکند، چالش ایجاد می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =